A falu a csend, a friss levegő és a nyugalom szigete. Soha nem volt nagy település, most is ha hatszázan ha lakják, híre sem túl nagy, mégis olyan kincset rejt, ami egyaránt vonzza a természetbarátokat, az ökotúristákat, kerékpár és vízi túrázókat, vadászokat, de leginkább a horgászokat. Ez a kincs a Dráva. Izgalmas, titokzatos folyó, mellékágakkal, lefűződésekkel, partján sűrű erdőkkel, érintetlen természeti környezettel, egyedi élővilággal. Mindez a faluból sétatávolságon belül.

Vízvár közvetlenül a Dráva partján fekszik, Somogy megye és az ország déli határán. Múltjáról, jelenéről itt olvashat többet: http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADzv%C3%A1r

A településen a következő alapszolgáltatások vehetők igénybe: 2 db élelmiszerbolt, egy presszó és egy csárda, orvosi rendelő, ATM, könyvtár, katolikus templom.

A három közeli városban, Nagyatádon, Csurgón és Barcson minden termék beszerezhető, a vásárlást Tesco, Lidl, Penny Market, Spar, stb. könnyíti meg, de gyógyszertár, kórház, posta, otp, horgászboltok stb. is rendelkezésre állnak.

Vízvár a térképen:

magyarorszag          somogy

Térkép a faluról:

vizvar

Képek a faluról

Megközelítés: Közúton a fővárostól viszonylag nagy távolsága ellenére jól és gyorsan megközelíthető, köszönhetően az M7 autópályának, melyen egészen Nagykanizsáig mehetünk, de jó a közlekedés Pécs felé az M6 autópályán, majd a 6-os úton Barcs felé is.
Pontos útvonaltervet itt készíthet magának: http://utvonalterv.hu/

Vasúton sem bonyolultabb a dolog. Vízvár a Szombathely-Pécs vonalon fekszik és minden vonat megáll állomásán. A főváros felől egészen a szentlőrinci átszállásig intercityvel lehet utazni.

Fontos tudni, hogy vonattal érkező/induló vendégeink szállítását az állomás és a falu között (kb. 2 km lenne gyalog) ingyen biztosítjuk.