2021. tavaszára teljesen megújult tavunk. Szomorú szívvel, de kedves vendégeink igényeinek figyelembevételével, a strandolásra helyezzük a hangsúlyt. Korábban a tó szigorúan természetes víz volt, természetes környezetben. Tökéletesen illeszkedett környezetébe, növény és állatvilága megegyezett a Dráva közeli állóvizekével. A tó a maga kis ökoszisztémájával hihetetlenül izgalmas lehetőséget kínált a természet felfedezésére, a csibortól a teknősig, több békafajtól az őshonos halakig, seregnyi élőlénnyel ismerkedhettek meg a látogatók. De a vendégek nagy részének nem volt vonzó a természetes víz, így inkább lemondtak a strandolásról.

Amikor 2020. tavaszán, a horvátországi földrengés feltételezett következtében leromlott a tó víztartó képessége, nagy levegőt vettünk és stílust váltottunk. Az új tó teljes gumi borítást kapott, és élővilágát csak a véletlenül belekeveredő élőlények alkothatják. Nincs iszap, nincs nádas, csak dézsás tavi rózsa. Lett továbbá sárga homokú plázs, kristálytiszta víz, ugró domb és vízi trambulin, napozó ágy és ha kevernek, pálcika esernyős koktélok.

A tó felülete kb. 1400 m2, nagy részt nyílt vízfelület. A parti részen, de csak a vízen kívül, lesz növényzet is. A lassan mélyülő homokos plázs gyermek pancsolóként szolgál majd, beljebb haladva viszont a víz erőteljesen mélyül. A meder gumi borítású lett, kevés homokkal.  A bátrabbak az ugródombról csobbanhatnak a vízbe, ahol a víz mélysége már közel 4 méter. A meder középső része versenymedence méretű, tökéletes úszófelületet biztosít.

A tó vize teljesen tiszta (de vasoxid tartalma miatt, kissé sárgás árnyalatú), mely egyrészt annak önfenntartásának, másrészt a folyamatos, kristálytiszta vízű utánpótlásnak köszönhető.

FIGYELEM!

  • Gyerekek a tó parton csak szülői felügyelettel tartózkodhatnak.
  • Vízbe szálláshoz javasolt a stég használata. A zsilip megközelítése veszélyes, ezért innen fürdeni tilos!

A munkálatok megkezdődtek (2020. Szeptember):

 

[   ]

Már majdnem kész is van (2021. Május):

KEDVES VENDÉGEINK!

 MINDEN ERŐFESZÍTÉSÜNK ELLENÉRE A MAI NAPIG NEM SIKERÜLT TAVUNKAT HIVATALOSAN ÜZEMELTETHETŐ FÜRDŐHELYNEK MINŐSÍTTETNI. MÁR CSAK 125 TOVÁBBI DOKUMENTUM, ÉS 99 ÓRA ÜGYINTÉZÉS SZÜKSÉGES HOZZÁ, 22 HATÓSÁGNÁL.

 ETTŐL FÜGGETLENÜL A TÓ KÉSZ, STRANDOLÁSRA TÖKÉLETESEN ALKALMAS, ÁLLANDÓ FRISS VÍZ UTÁNPÓTLÁSSAL RENDELKEZIK. PARTJÁN MENTŐESZKÖZÖK IS KIHELYEZÉSRE KERÜLTEK.

 UGYANAKKOR A FENTIEK MIATT, BENNE, HIVATALOSAN FÜRDENI  TILOS!

 AMENNYIBEN EZT MÉGIS MEGTESZIK (MI MAGUNK IS RENDSZERESEN), SZABÁLYTALANUL JÁRNAK EL. UGYANAKKOR ENNEK ESETLEGES SZANKCIONÁLÁSÁNAK KÖVETKEZMÉNYEIT AZ ÉDEN PARK MAGÁRA VÁLLALJA.

  

KÖSZÖNJÜK MEGÉRTÉSÜKET, KELLEMES PIHENÉST KÍVÁNUNK!

 

 ÉDEN PARK MENEDZSMENT