2021. tavaszára teljesen megújul tavunk. Szomorú szívvel, de kedves vendégeink igényeinek figyelembevételével, a strandolásra helyezzük a hangsúlyt. Korábban a tó szigorúan természetes víz volt, természetes környezetben. Tökéletesen illeszkedett környezetébe, növény és állatvilága megegyezett a Dráva közeli állóvizekével. A tó a maga kis ökoszisztémájával hihetetlenül izgalmas lehetőséget kínált a természet felfedezésére, a csibortól a teknősig, több békafajtól az őshonos halakig, seregnyi élőlénnyel ismerkedhettek meg a látogatók. De a vendégek nagy részének nem volt vonzó a természetes víz, így inkább lemondtak a strandolásról.

Amikor 2020. tavaszán, egy kisebb horvátországi földrengés feltételezett következtében megszűnt a tó víztartó képessége, nagy levegőt vettünk és stílust váltottunk. Az új tó teljes pvc borítást kapott, és élővilágát csak a véletlenül belekeveredő élőlények alkothatják. Nem lesz iszap, csak homok, nem lesz nád csak dézsás tavi rózsa. Lesz továbbá homokos plázs, kristálytiszta víz, ugró domb és vízi trambulin, napozó ágy és ha kevernek, pálcika esernyős koktélok.

A tó felülete kb. 1400 m2, nagy részt nyílt vízfelület. A parti részen, de csak a vízen kívül, lesz növényzet is. A lassan mélyülő homokos plázs gyermek pancsolóként szolgál majd, beljebb haladva viszont a víz erőteljesen mélyül. A meder pvc borítású lesz, kevés homokkal.  A bátrabbak az ugródombról csobbanhatnak a vízbe, ahol a vízmélység már 3,5 – 4 méter. A meder középső része versenymedence méretű, tökéletes úszófelületet biztosít.

A tó vize teljesen tiszta, mely egyrészt annak önfenntartásának, másrészt a folyamatos, kristálytiszta vízű utánpótlásnak köszönhető.

FIGYELEM!

  • Gyerekek a tó parton csak szülői felügyelettel tartózkodhatnak.
  • Vízbe szálláshoz javasolt a stég használata. A zsilip megközelítése veszélyes, ezért innen fürdeni tilos!

A munkálatok megkezdődtek:

[ ]