Vízi túra

 Magyarország legszebb vízi túrái a Dráván haladnak végig.  Az érintetlen természeti környezetben haladó folyó seregnyi érdekes típusú megjelenést produkál. A fentebb még gyors zúgókkal tarkított folyó a síkra leérve lényegesebben nyugodtan halad, de sodrása, rengeteg akadója, kavicspadja és zátonya izgalmas evezést kínál. A drávai vízitúrák különleges hangulatúak, egyediségük más folyók evezéseivel összehasonlíthatatlan. A csend végtelen, a buja ártéri erdő a vízbe ér, a természet kézzel fogható. Nincs vízen úszó petpalack, lármás jetskizés, hullámgyártó hajóforgalom – csak Ön és a folyó. Ússzon egy hűsítőt a  kristálytiszta vízben, nyúljon el egy zátony hófehér fövenyén és érezze át az igazi természet nyugalmát.

A Dráván, a környezet és a természet védelme érdekében, csak szervezett túrákon lehet részt venni. A több napos túrák fix időpontokban, fix kikötési helyszíneken és meghatározott menetrend szerint zajlanak, az általunk szervezett Vízvárról induló pár órás, egy vagy több napos evezések kötetlenek.

Az Éden Park vízi túra felelőse nemcsak a Dráva szakavatott ismerője, de képzett vízi mentő és profi evezős is.

Kétféle programot kínálunk:

A. Személyre szabott evezős túrák, vagy hajós kirándulások: Külső érdeklődőknek, vagy nyaraló vendégeinknek igényeik szerint szervezzük meg vízi kirándulásaikat, alumínium hajónkon utasként, vagy önálló evezéssel túra kenuban vagy kajakban.

1. Rövid evezés: Vízvár – Heresznye. Kenus evezés egy vadregényes mellékágon, majd kifutás az élő Dráva sodrába. Megállás egy hangulatos, strandolásra alkalmas partszakaszon, és elcsorgás a folyó legizgalmasabb szakaszán, a Heresznyei magas part tövében. Néhány km után leágazás a Heresznyei-öböl nyugodt vizére, és kikötés a csónakkikötőben.

Ára: Minimum 2 fővel, Vízvár – Heresznye: kenuval: 6.900,- Ft/fő; 3 – 7 fő: 5,900,- Ft/fő;  7 fő felett: 5,400,- Ft/fő

2. Legnépszerűbb programunk az egy napos evezés Vízvárról Barcsra. A táv 39 km, strandolásos megállásokkal, kényelmesen teljesíthető 7-8 óra alatt.

Ára: Minimum 2 fővel, Vízvár – Barcs: kenuval: 9.900,- Ft/fő; 3 – 7 fő: 7,400,- Ft/fő;  7 fő felett: 6,600,- Ft/fő.

Szervezünk továbbá evezést pároknak, családoknak, de akár csoportoknak is 30 főig. Az Éden Park állandó határvízi engedéllyel rendelkezik a Mura alsó szakaszára, és a Dráva Őrtilos-Drávaszabolcs szakaszára,  így spontán szerveződő evezésre is van lehetőségünk.

Ötleteinkért, ajánlatokért, kérjük, keressen elérhetőségeinken!

B. Fix időpontokban szervezett, több napos klasszikus Dráva túra, Muraszemenyétől Drávaszabolcsig, tetszőleges szakaszokra, Vízvár, Barcs, Drávatamási, Szentborbás és Drávasztára, Vejti érintésével. Itt a távolság hosszától függ az időtartam, ami 3 és 7 nap között változik.

A túra indulási időpontja és hossza évente változik, aktuális információkat a túravezetőtől kérdezhetnek, Bencze Ádám: 0620 922 1686

2019-ben két nyilvános túrát szervezünk, melyen evezhet kenuval, a rutinosabbak kajakkal, a vízzel csak most ismerkedők pedig részt vehetnek rajtuk utasként, motorcsónakon.

Időpontok:

Július 23-25. Útvonal: Őrtilos – Vízvár – Barcs, időtartam 3 nap.

Ára 13.500,-Ft/fő

Augusztus 16-18. Útvonal:  Őrtilos – Vízvár – Barcs, időtartam 3 nap.

Ára 13.500,-Ft/fő

További információkért, kérjük, hívja fenti számunkat!

Jelentkezéskor kérjük a jelentkezési lapot kitölteni, és a következő e-mail címre elküldeni: benczeadam88@gmail.com

Jelentkezési lap letöltése: jelentkezesilap.pdf

Az Őrtilos-Barcs túra rövid leírása:

1. nap

Találkozás az őrtilosi táborhelyen, ahová mindenki önállóan érkezik. A táborhely közvetlenül a vasútállomás mögött, a vízparton található. Megközelíthető autóval, vagy vasúton. Tábornyitás du. 15 órától.

Program: sátorverés, strandolás, fakultatív séta a Látó-hegyi kilátóponthoz, onnan a kanyargós Dráva megtekintése, túraokmányok kitöltése, túradíj befizetése, kenuk, felszerelések átvétele.

Este tábortűz melletti beszélgetés, igény szerint szalonnasütés.

2. nap

Táborbontás, reggeli (egyénileg), túra indítás: az előttünk álló Dráva szakasz ismertetése, figyelem felhívása a lehetséges veszélyforrásokra.

Vízre szállás: kb. 9 órakor

Az Őrtilos-Vízvár szakasz 45 fkm hosszú, ami majdnem teljes egészében Horvátország területén kanyarog. Ez azt jelenti, hogy a szabályok betartásával szinte kikötés nélkül kell teljesíteni, leszámítva a technikai leállásokat. Érkezés Vízvárra várhatóan 17:00 körül.

Szállás: saját sátorban az Éden Park kempingjében, vagy egyedi igény szerint az Éden Park vendégházaiban. (opciós lehetőség)

Program: felszerelés karbantartása, sátorverés, közös bográcsos pörkölt vacsora (igény szerint).

 3. nap

Táborbontás,  reggeli (egyénileg), túra indítás: az előttünk álló Dráva szakasz ismertetése.

Vízre szállás: kb. 9 órakor.

A Vízvár-Barcs Dráva-szakasz 39 fkm hosszú, kis vízállásnál sok kikötési hellyel, sóder és homokzátonyokkal, strandolási lehetőséggel, látványos természeti képződményekkel.

Érkezés Barcsra várhatóan 17 óra körül.

Program: felszerelés karbantartása, leadása,  könnyes búcsú, vagy igény szerint még egy éjszaka sátorban.

 

Tudnivalók:

Utazás: Az indulási állomásra és a célállomásról az utazás egyénileg történik.

Szállás: Vízvár táborhelyen a túrák ára kemping szolgáltatást tartalmaz (meleg vizes fürdés, sütés-főzési lehetőség, telefontöltés).

Szállítás: Húsz fős túra felett, a csomagokat kísérőautó hozza a csapat után a teljes szakaszon, a kísérő igény szerint be is vásárol (inni, ennivaló, stb.)

Étkezés: A túra étkezésileg önellátó, de a vízvári táborhelyen bográcsos meleg étel rendelhető.

Biztosított felszerelés: igény szerinti vízi jármű, evező, mentőmellény, vízálló hordó.

Javasolt felszerelés: hálózsák, polifoam, sátor, fürdőruha, sapka, napolaj, szúnyogriasztó, kulacs, kés, személyi okmányok, költőpénz, vízálló zsák, vagy tok, ivóvíz.

A túrákon való részvétel feltétele az önálló felelősségvállalás, és úszni tudás. Evezési rutin jó ha van, de nem elvárás.

————————————————-

 

 • 05
 • 34
 • images
 • 621
 • IMG_3307 kenu terefere
 • IMG_3386
 • IMG_3396(1)
 • IMG_3421
 • IMG_3520
 • IMG_3645
 • IMG_9597
 • IMG_9570
 • IMG_9597
 • IMG_9643
 • IMG_9655
 • IMG_9710
 • IMG_9712
 • IMG_9714
 • IMG_9715