Vízi túra

 Magyarország legszebb vízi túrái a Dráván haladnak végig.  Az érintetlen természeti környezetben haladó folyó seregnyi érdekes típusú megjelenést produkál. A fentebb még gyors zúgókkal tarkított folyó a síkra leérve lényegesebben nyugodtan halad, de sodrása, rengeteg akadója, kavicspadja és zátonya izgalmas evezést kínál. A drávai vízitúrák különleges hangulatúak, egyediségük más folyók evezéseivel összehasonlíthatatlan. A csend végtelen, a buja ártéri erdő a vízbe ér, a természet kézzel fogható. Nincs vízen úszó petpalack, lármás jetskizés, hullámgyártó hajóforgalom – csak Ön és a folyó. Ússzon egy hűsítőt a  kristálytiszta vízben, nyúljon el egy zátony hófehér fövenyén és érezze át az igazi természet nyugalmát.

A Dráván, a környezet és a természet védelme érdekében, csak szervezett túrákon lehet részt venni. A több napos túrák fix időpontokban, fix kikötési helyszíneken és meghatározott menetrend szerint zajlanak, az általunk szervezett Vízvárról induló pár órás, egy vagy több napos evezések kötetlenek.

Az Éden Park vízi túra felelősei nemcsak a Dráva szakavatott ismerői, de képzett vízi mentők és profi evezősök is.

Személyre szabott evezős túrák, vagy hajós kirándulások: Külső érdeklődőknek, vagy nyaraló vendégeinknek igényeik szerint szervezzük meg vízi kirándulásaikat, alumínium hajónkon utasként, vagy önálló evezéssel túra kenuban.

FIGYELEM: Horvátország 2023. Januárjától a Schengeni-övezet része lett. A korábbi határvízi korlátozások megszűntek, de vízre szállni továbbra is csak a Duna-Dráva Nemzeti Park engedélyével lehet.

 

FIGYELEM!! A MEGJELENÍTETT ÁRAK 2023. DECEMBER 31-IG ÉRVÉNYESEK.

 1. Rövid kirándulás motorcsónakkal (max. 7 fő) 30 km-es túra romantikus mellékágakon és az élő Dráván Babócsa Erzsébet-szigetig: 13.500,-Ft/fő, de minimum 26.000,- Ft.
 2. Evezés

Kétféle programot kínálunk:

A.

1. Rövid evezés: Vízvár – Heresznye. Indulás egy vadregényes mellékágból, majd kifutás az élő Dráva sodrába. Megállás egy hangulatos, strandolásra alkalmas partszakaszon, és elcsorgás a folyó legizgalmasabb szakaszán, a Heresznyei-magas part tövében. Néhány km után leágazás a Heresznyei-öböl nyugodt vizére, 1 km evezés után kikötés a csónakkikötőben. A táv hossza 7  km.

Ára: Minimum 7 fővel, Vízvár – Heresznye: kenuval: 10.900,- Ft/fő;  7 fő felett: 9,900,- Ft/fő;

2. Legnépszerűbb programunk az egy napos evezés Vízvárról Barcsra. A táv 39 km, strandolásos megállásokkal, kényelmesen teljesíthető 7-8 óra alatt.

A túrákat alap esetben minimum 6 fővel indítjuk Ára: 13,900,- Ft/fő; 9 fő felett: 12,900,- Ft/fő,

Van lehetőség 6 fő alatt is túrázni, de az állandó logisztikai költségek miatt, a minimum fizetendő összeg 6 fő díja.

Tájékoztatásul néhány drávai kikötő távolsága:

                  Távolság
  Vízen egymástól Közúton Vízvártól
Kötelező kikötőhely Folyam km
ŐRTILOS 236 48
45
VÍZVÁR 191 X
38,5
BARCS 152,5 29
19
SZENTBORBÁS 133,5 58
18
DRÁVASZTÁRA 115,5 73
17,5
VEJTI 98 99
21
DRÁVASZABOLCS 77 105

Szervezünk továbbá evezést családoknak, de akár csoportoknak is 30 főig egyedi elképzelések alapján.

Az Éden Park állandó nemzeti parki engedéllyel rendelkezik az Őrtilos – Vízvár és Vízvár – Barcs szakaszra,  így spontán szerveződő evezésre is van lehetőségünk max. 20 fő részére.

Ötleteinkért, ajánlatokért, kérjük, keressen elérhetőségeinken!

B. Fix időpontokban szervezett, több napos klasszikus Dráva túra, Muraszemenyétől Drávaszabolcsig, tetszőleges szakaszokra, Vízvár, Barcs, Drávatamási, Szentborbás és Drávasztára, Vejti érintésével. Itt a távolság hosszától függ az időtartam, ami 3 és 7 nap között változik.

A túra indulási időpontja és hossza évente változik, aktuális információkat a következő számonokon kérhetnek: 0630 128 0090 vagy 0630 960 1070.

2023-ban több nyilvános túrát szervezünk, melyen evezhet kenuval, a rutinosabbak kajakkal, a vízzel csak most ismerkedők pedig részt vehetnek rajtuk utasként, motorcsónakon (amennyiben az a kisérő hajó).

Időpontok:  A 2024-es túráink időpontjai még részben szervezés alatt állnak.

1. Útvonal: Muraszemenye – Vízvár, időtartam 3 nap, 2 nap evezéssel.

Időpont: 2024.

Ára 19.800,-Ft/fő + 3,000,- Ft DDNP illeték

 

2. Útvonal:  Őrtilos – Vízvár – Barcs, időtartam 3 nap, 2 nap evezéssel.

Időpont: 2024.

Ára 19.800,-Ft/fő + 3,000,- Ft DDNP illeték

 

3. Útvonal:  Őrtilos – Vízvár – Barcs, időtartam 3 nap, 2 nap evezéssel.

Időpont: 2024.

Ára 19.800,-Ft/fő + 3,000,- Ft DDNP illeték

További információkért, kérjük, hívja fenti számainkat!

Egy átlagos, nulladik napos Őrtilos-Barcs túra rövid leírása:

0. nap

Érkezés az őrtilosi táborhelyre, ahová mindenki önállóan érkezik. A táborhely közvetlenül a vasútállomás mögött, a vízparton található. Megközelíthető autóval, vagy vasúton. Tábornyitás du. 15 órától.

Program: sátorverés, strandolás, fakultatív séta a Látó-hegyi kilátóponthoz, onnan a kanyargós Dráva megtekintése,

Este tábortűz melletti beszélgetés, igény szerint szalonnasütés. Ezek ajánlott programok, lhet érkezni másnap reggel csak a túrára, legkésőbb 8 óráig.

1. nap

Táborbontás, reggeli (egyénileg), túraokmányok kitöltése, kenuk, felszerelések átvétele. Túra indítás: az előttünk álló Dráva szakasz ismertetése, figyelem felhívása a lehetséges veszélyforrásokra.

Vízre szállás: kb. 9 órakor

Az Őrtilos-Vízvár szakasz 45 fkm hosszú, ami majdnem teljes egészében Horvátország területén kanyarog. Ez azt jelenti, hogy a szabályok betartásával szinte kikötés nélkül kell teljesíteni, leszámítva a technikai leállásokat. Érkezés Vízvárra várhatóan 17:00 körül.

Szállás: saját sátorban az Éden Park kempingjében, vagy egyedi igény szerint az Éden Park vendégházaiban. (opciós lehetőség)

Program: felszerelés karbantartása, sátorverés, közös bográcsos pörkölt vacsora (igény szerint).

 2. nap

Táborbontás,  reggeli (egyénileg), túra indítás: az előttünk álló Dráva szakasz ismertetése.

Vízre szállás: kb. 9 órakor.

A Vízvár-Barcs Dráva-szakasz 39 fkm hosszú, kis vízállásnál sok kikötési hellyel, sóder és homokzátonyokkal, strandolási lehetőséggel, látványos természeti képződményekkel.

Érkezés Barcsra várhatóan 17 óra körül.

Program: felszerelés karbantartása, leadása,  könnyes búcsú, vagy igény szerint még egy éjszaka sátorban.

 

Tudnivalók:

Utazás: Az indulási állomásra és a célállomásról az utazás egyénileg történik.

Szállás: Vízvár táborhelyen a túrák ára kemping szolgáltatást tartalmaz (meleg vizes fürdés, sütés-főzési lehetőség, telefontöltés).

Szállítás: Húsz fős túra felett, a csomagokat kísérőautó hozza a csapat után a teljes szakaszon, a kísérő igény szerint be is vásárol (inni, ennivaló, stb.)

Étkezés: A túra étkezésileg önellátó, de a vízvári táborhelyen bográcsos meleg étel rendelhető.

Biztosított felszerelés: igény szerinti vízi jármű, evező, mentőmellény, vízálló hordó.

Javasolt felszerelés: hálózsák, polifoam, sátor, fürdőruha, sapka, napolaj, szúnyogriasztó, kulacs, kés, személyi okmányok, költőpénz, vízálló zsák, vagy tok, ivóvíz.

A túrákon való részvétel feltétele az önálló felelősségvállalás, és úszni tudás. Evezési rutin jó ha van, de nem elvárás.

Első napi induláskor a nulladik napi programok elmaradnak, a túrára találkozó az indulás reggelén 8 órakor.

————————————————-

 

 • 05
 • 34
 • images
 • 621
 • IMG_3307 kenu terefere
 • IMG_3386
 • IMG_3396(1)
 • IMG_3421
 • IMG_3520
 • IMG_3645
 • IMG_9597
 • IMG_9570
 • IMG_9597
 • IMG_9643
 • IMG_9655
 • IMG_9710
 • IMG_9712
 • IMG_9714
 • IMG_9715